Šamorínski bezdomovci dostali dnes kapustnicu, čaj s rumom a zákusky

22.12.2012 Dunajská Streda

Šamorín 22. decembra (TASR) - Na dnešnom vianočnom posedení občanov poslancami šamorínskeho mestského zastupiteľstva sa zúčastnilo takmer 70 ľudí. Mesto však navarilo až 120 porcií. TASR informoval primátor Gabriel Bárdos.

"Je to naša tradičná akcia. Každý rok pred sviatkami pre sociálne slabších ľudí a občanov s nízkymi dôchodkami pripravíme kapustnicu, čaj s rumom a zákusky. Vo večerných hodinách sa ideme pozrieť do mestského kultúrneho strediska na koncoročný program Detského folklórneho súboru Csali," pokračoval Bárdos. Dnes však pred ním zablahoželali jednej zo zakladateliek súboru Františke Valacsaiovej k jej okrúhleho životnému jubileu.

Podľa primátora v meste žije asi osem bezdomovcov. "Na uliciach ich stretneme však viac, sú to takí, ktorí sa dočasne nachádzajú v našom katastrálnom území. Evidovaným bezdomovcom dávame ročne jednorazovú finančnú pomoc. Pomáhame im tak zabezpečiť kurivo na zimu, veď predsa bývajú v nejakých chatrčiach," objasnil primátor. Počas veľkých mrazov môžu ísť do verejných budov.

Mestská polícia monitoruje celé mesto. Ak občania majú v zimnom období problémy, policajti im pomôžu a umiestnia ich vo vykúrených miestnostiach.
 

Vyberte región